Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

                                      ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

                                   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ




1. Τι είναι όμως τα πνευματικά δικαιώματα

ΟΡΙΣΜΟΣ

Η κατοχή πνευματικών δικαιωμάτων παρέχει στον κάτοχο το αποκλειστικό δικαίωμα για το έργο, με μερικές εξαιρέσεις. Όταν ένα άτομο δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο, το οποίο έχει αποτυπωθεί σε ένα υλικό μέσο, τότε αποκτάει αυτόματα την κατοχή των πνευματικών δικαιωμάτων αυτού του έργου.



                               INSTAGRAM

2. Τι θα κάνω εάν καταλάβω πως τα πνευματικά μου δικαιώματα έχουν παραβιαστεί και βρίσκομαι στο instagram

Αν πιστεύετε ότι κάποιο περιεχόμενο στο Instagram παραβιάζει τα πνευματικά σας δικαιώματα, μπορείτε να κάνετε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ενέργειες:

  • Μπορείτε να υποβάλετε αναφορά.

  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο αντιπρόσωπό μας σύμφωνα με τις διαδικασίες κοινοποίησης και αντικοινοποίησης του νόμου για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή (DMCA - Digital Millennium Copyright Act). Αν επιλέξετε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο αντιπρόσωπό μας στο πλαίσιο του νόμου DMCA, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην αναφορά μια πλήρη καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.


3 .Μπορεί χωρίς να το θέλω να παραβιάσω τους όρους των πνευματικών δικαιωμάτων κάποιου;

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης και τους Κανόνες της κοινότητας του Instagram, μπορείτε να δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Instagram μόνο εφόσον δεν παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Instagram δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι να δημοσιεύετε μόνο περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει εσείς.

Επίσης, ενδεχομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το περιεχόμενο κάποιου άλλου στο Instagram, αν έχετε λάβει άδεια (π.χ. άδεια χρήσης) ή αν η από μέρους σας χρήση υπόκειται στο πλαίσιο της θεμιτής χρήσης ή σε κάποια άλλη εξαίρεση των πνευματικών δικαιωμάτων. Γενικά, θα ήταν καλό να λαμβάνετε άδεια πριν δημοσιεύσετε περιεχόμενο και συγκεκριμένα να λαμβάνετε αυτή την άδεια γραπτώς.

Σημειώστε ότι το Instagram δεν μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε άδεια χρήσης για περιεχόμενο που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα.

Πριν δημοσιεύσετε περιεχόμενο στο Instagram, θα ήταν καλό να αναρωτηθείτε:

  • Δημιούργησα όλο το περιεχόμενο μόνος/η μου;

  • Έχω την άδεια χρήσης όλου του περιεχομένου που περιλαμβάνεται στη δημοσίευσή μου;

  • Η από μέρους μου χρήση του περιεχομένου εμπίπτει σε κάποια εξαίρεση όσον αφορά την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;

  • Το περιεχόμενο προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα (π.χ. πρόκειται για μια σύντομη φράση, μια ιδέα ή έργο που αποτελεί κοινό κτήμα).

    Πάντα πρέπει να διαβάζουμε προσεχτικά τους όρους πριν πατήσουμε αποδοχή σε κάτι. Είναι δύσκολο διότι θέλουμε να ανοίξουμε τη σελίδα και εμφανίζεται μπροστά μας ένα κατεβατό αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί όσο μαγικό είναι το διαδίκτυο είναι αλλο τόσο επικίνδυνο.
 

😘😘Περιμένω σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                      ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ                                     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ...